Welpen jongens

Yalahiii!

Akela roept. Het is wolventaal voor "Kom, laten we gaan jagen!". Welpen zijn jonge wolven. Akela is de oude grijze wolf. Hij roept de welpen. "Verzamelen bij de grote raadsrots!" De Welpen gaan dan samen op jacht in de rimboe. We beleven er allerlei avonturen. Soms steken we zelfs de Waingoenga-rivier over. Die stroomt achter de grote raadsrots. We leren veel over de rimboe van Baloe, de bruine beer. Bagheera, de zwarte panter, is de beste jager van de rimboe. Hij kent alle sporen en sluipt als de beste. De oude olifant Hathi kan mooi vertellen. Hij is wel honderd jaar en heeft veel meegemaakt. En er zijn nog veel meer dieren waar wij welpen graag iets van leren. Er is een boek over de rimboe. Het is het verhaal van Mowgli, een jongetje wat is verdwaald in de rimboe. Gelukkig neemt Raksha de wolf hem op in haar nest. Mowgli groeit op bij de welpen. Het boek heet Jungleboek en is geschreven door Rudyard Kipling. Ga het maar eens lenen in de bieb. Het staat vol met spannende verhalen over de dieren in de rimboe en ons Scouting verhaal is op dit thema gebaseerd.

Onze activiteiten

Meestal zijn de Welpen Jongens actief in het bos op Kooiduin, waar we spelen en hutten bouwen. Maar we zijn ook heel fanatiek als we willen winnen met Dikke Bertha of Buskruit. Soms pionieren we, dan bouwen we bijvoorbeeld een ophaalbrug van houten palen en touw. We lopen een spannende tocht in de bossen nabij Kooiduin en bakken daarna onze eigen broodjes boven een vuurtje.

Natuurlijk doen Welpen ook mee aan de groepsactiviteiten, waarbij we met alle Scoutingleden een actieve dag of gezellig kampvuur beleven.

Elk jaar hebben we ook een ouder-zoon weekend en overnachten we met zijn allen op Kooiduin. We gaan ook wel eens zwemmen, een vlot bouwen en lopen een spannende dropping in het donker. Het aller leukst is ons zomerkamp. We verblijven dan een hele week op het terrein of in het clubhuis van een andere Scoutinggroep. Er is dan altijd een boeiend kampverhaal waarin we ons super uit kunnen leven.

Leeftijd

Jongens van 7 tot 11 jaar

Wanneer?

Elke zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur

Programma

Ons programma is rechts bovenaan deze pagina te vinden.

Leiding

Teamleiders: Koen van Oevelen (Oe) en Margot van Koeveringe (Sona). 

  • Arjan Pals. Zijn scoutingnaam is Koo.
  • Astrid Schreuders. Haar scoutingnaam is Chua.
  • Niels van Vliet. Zijn scoutingnaam is Thu.
  • Erik Demján. Zijn scoutingnaam is Mang.

 

 

 

 

Wanneer?

Elke zaterdag van 10.00 tot 12.00

Leeftijd?

Van 7 tot 11 jaar

Programma