Scouts meisjes

Welkom
De Scouts Meiden zijn een hele gezellige speltak voor eigenzinnige meisjes die graag op eigen benen leren staan. Iedere week leer je weer nieuwe dingen bij! We hebben altijd leuke dingen te doen. Die doe je samen met je groepje. Dit noemen wij een ronde. De rondes houden we uit elkaar door middel van kleuren. Op deze manier roept de leiding je ook, door de kleur van je ronde te noemen. Met deze ronde leer je ook al de nieuwe dingen zodat je er nooit alleen voor staat.

Wat Scouts zoal doen

Bij de Scouts hebben we altijd heel verschillende activiteiten. Meestal komen we bij elkaar in ons eigen lokaal in ons scouting gebouw Kooiduin. Dan hebben we als thema bijvoorbeeld knopen, pionieren, theater, sleutelhangers maken, kaart en kompas, enz. Verder hebben we ook nog de spectaculaire opkomsten die vaak wat langer duren zoals de dropping, kamperen onder een zeiltje, bruggen bouwen, vlot bouwen, wandeltochten met bepakking, trein- tram- en busdag, de lentefeesten en het kerstweekend. Als we een keer tijd over hebben vullen we dit nog snel op met leuke spelletjes. Bovendien nemen we natuurlijk deel aan de groepsactiviteiten, waaraan alle leden van onze Scouting mee doen.

Als knaller van het jaar hebben we natuurlijk het zomerkamp. Dit is een week van veel plezier in de zomervakantie, meestal niet in Nederland…. Maar daar gaan we natuurlijk niet teveel over vertellen!

Lijkt het je leuk? Kom dan gezellig een keertje kijken, dan kun je het zelf beleven. Zorg ervoor dat je niet je nieuwste kleren aandoet, want de Gidsen vinden het niet erg om een keertje vies te worden!

Meiden van 11 tot 15 jaar

Elke zaterdagochtend van 10:00 tot 12:30 uur.

Hier vind je ons programma voor de komende periode

Victor Siermans (teamleider)
Jolanda Hopmans