Praktische informatie

 

Lidmaatschap

Bij Scouting Hoogerheide kun je lid worden vanaf 4,5 tot 21 jaar. De jeugd is ingedeeld in speltakken. Deze zie je bovenaan deze website staan.
Natuurlijk mag je eerst een keertje meedoen om kennis te maken en om te kijken of je het leuk vindt. Als het je bevalt, kun je lid worden van Scouting Hoogerheide. Inmiddels hebben diverse speltakken een wachtlijst. Je zult dan worden opgeroepen zodra er een plaatsje beschikbaar is. Om lid te worden vul je dit formulier in. 

De kosten per kwartaal van het lidmaatschap bedragen per speltak:

Bevers (4,5 tot 7 jaar): € 27,90
Welpen Jongens en Meisjes (7 tot 11 jaar):€ 28,50
Scouts Jongens en Meisjes (11 tot 15 jaar): € 30,00
Explorers (15 tot 18 jaar): € 30,75
Roverscouts (18 tot 21 jaar): Betaling via eigen beheer speltak

In enkele gevallen zijn er extra kosten, bijvoorbeeld wanneer er een keer een exclusief programma wordt verzorgd. Deelnemers dienen de bijdrage daarvoor dan bij hun speltakleiding te voldoen. Ook het zomerkamp kost extra. Hierover wordt je tijdig geïnformeerd en zij die mee gaan zullen de kosten over een half jaar verspreid kunnen betalen.  
Het lidmaatschap wordt bij voorkeur geïnd via automatische incasso en dan per kwartaal. Als je lid bent, verwachten we ook dat je bij de opkomsten aanwezig bent. Kan dat een keertje niet, dan dien je dit enkele dagen vooraf te melden bij de leiding van jouw speltak. Zij kunnen dan zorgen dat programma wordt afgestemd op het aantal aanwezige leden.  

Alle details van het lidmaatschap bij Scouting Hoogerheide lees je hier.


Het scouting uniform

Bij Scouting dragen de leden een herkenbaar uniform, Scoutfit genaamd. Per speltak bestaat dit uit de volgende kledingstukken:  

Bevers

Scouting Hoogerheide pet, groepsdas, dasring, rode ScoutFit blouse, t-shirt Scouting Hoogerheide

Welpen j/m

Scouting Hoogerheide pet, groepsdas, dasring, groene ScoutFit blouse, t-shirt Scouting Hoogerheide

Scouts j/m

De Scouts jongens dragen een baret. De Scouts Jongens en Meiden dragen een groepsdas, dasring, kaki ScoutFit blouse, boven rechterborstzak insigne Nederlandse vlag, t-shirt Scouting Hoogerheide

Explorers

Groepsdas, dasring, brique ScoutFit blouse, boven rechterborstzak insigne Nederlandse vlag, t-shirt Scouting Hoogerheide

Roverscouts

Groepsdas, dasring, brique ScoutFit blouse, boven rechterborstzak insigne Nederlandse vlag, t-shirt Scouting Hoogerheide

Bij dit uniform dragen alle leden een lange of korte, stevige broek in de kleur egaal donker.

Als je lid bent geworden zul je eerst een aantal maanden meedraaien alvorens je officieel wordt geïnstalleerd. Pas vanaf de installatie, die meestal plaats vindt in december, wordt je geachte een uniform te dragen. De kosten voor het uniform variëren per speltak tussen € 22,00 en € 65,00.

Financiële ondersteuning

In de gemeente Woensdrecht doet ieder kind mee. Zijn de zorgen om uw financiële situatie (te) groot dan biedt de gemeente afhankelijk van uw inkomen en situatie wellicht een oplossing, zodat uw kinderen gewoon mee kunnen doen.
Stichting Leergeld en het Jeugdsportfonds kunnen een bijdrage leveren voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar. Hierbij kan gedacht worden aan de betaling van contributie, scoutinguniform, zomerkamp kosten en extra aanschaf van materialen om aan het spel van scouting mee te kunnen doen.
Voor het jeugdsportfons kunt u kijken op https://www.allekinderendoenmee.nl/

Voor stichting leergeld kunt u kijken op https://www.leergeld.nl/debrabantsewal/