Scouts meiden

Welkom
De Scouts Meiden zijn een hele gezellige speltak voor eigenzinnige meiden die graag op eigen benen leren staan. Iedere week leer je weer nieuwe dingen bij! We hebben altijd leuke dingen te doen. Die doe je samen met je groepje. Dit noemen wij een ronde. De rondes houden we uit elkaar door middel van kleuren. Op deze manier roept de leiding je ook, door de kleur van je ronde te noemen. Met deze ronde leer je ook al de nieuwe dingen zodat je er nooit alleen voor staat.  

Wat Scouts zoal doen

Bij de Scouts hebben we altijd heel verschillende activiteiten. Meestal komen we bij elkaar in ons eigen lokaal in ons scouting gebouw Kooiduin. Dan hebben we als thema bijvoorbeeld knopen, pionieren, houthakken, sleutelhangers maken, kaart en kompas, enz. Verder hebben we ook nog de spectaculaire opkomsten die vaak wat langer duren zoals de dropping, primitief koken, kamperen onder een zeiltje, bruggen bouwen, vlot bouwen, hiken en het voorbereidend weekend. Als we een keer tijd over hebben vullen we dit nog snel op met leuke spelletjes. Bovendien nemen we natuurlijk deel aan de groepsactiviteiten, waaraan alle leden van onze Scouting mee doen.

Als knaller van het jaar hebben we natuurlijk het zomerkamp. Dit is een week van veel plezier in de zomervakantie, meestal niet in Nederland…. Maar daar gaan we natuurlijk niet teveel over vertellen!

Lijkt het je leuk? Kom dan gezellig een keertje kijken, dan kun je het zelf beleven. Zorg ervoor dat je niet je nieuwste kleren aandoet, want de Scouts vinden het niet erg om  vies te worden!

Leeftijd

Meiden van 11 tot 15 jaar

Wanneer?

Op zaterdagochtend van 9:30 tot 12:00 uur.

Programma

Hier vind je ons programma voor de komende periode

Leiding

Victor Siermans (teamleider)

Manon Schuerman

Rowan Averdieck

Michelle Surminski

Wouter de Vries

Jorn Janssens

 

 

Wanneer?

Elke zaterdag van 9.30 tot 12.00

Leeftijd?

Van 11 tot 15 jaar

Programma