Bevers

Ga je mee naar Hotsjietonia?

De Bevers spelen het Scoutingspel volgens het thema Hotsjietonia. Dat is de naam van het dorp waarin de hoofdpersoon Stuiter zijn avonturen beleeft, samen met zijn vriendjes, de andere bewoners van het dorp en natuurlijk samen met alle Bevers. Mogen we jou ook begroeten als Bever in Hotsjietonia?

De Beverleiding is genoemd naar de spelfiguren uit Hotsjietonia. De Bevers kunnen zich gemakkelijk met de spelfiguren identificeren. Ze kunnen daarbij naar hartelust fantaseren, wat een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van de Bevers.
De themaverhalen bij de Bevers zijn bovendien realistisch, zodat ze gemakkelijk gekoppeld kunnen worden aan de gebeurtenissen die in de groep plaatsvinden. De verhalen zijn niet alleen maar positief, er wordt ook ingespeeld op goed en kwaad en op emoties. Daarbij hebben de verhalen een duidelijk begin en einde.

De activiteiten

Wekelijks spelen de Bevers een ander spel. Voorbeelden zijn koekjes bakken, knutselen, samen veel creatief bezig zijn en natuurlijk buiten spelen in ons eigen bos. Hierbij worden we graag vies! We doen ook mee met de groepsactiviteiten, waarbij we met alle Scoutingleden samen een spel spelen.

Een aantal activiteiten komt jaarlijks terug, waaronder een overnachting in ons eigen clublokaal op Kooiduin en natuurlijk het jaarlijkse hoogtepunt: het zomerkamp. De Bevers verblijven dan meestal in het clubgebouw van een andere Scouting vereniging. Ze gaan 4 dagen weg en hebben dus 3 overnachtingen. Het zomerkamp vindt plaats in de eerste week van de schoolvakantie. 

Leeftijd

Jongens en meisjes van 4,5 tot 7 jaar spelen samen als Bevers. 

Wanneer?

Elke zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur, tenzij anders aangegeven

Programma

Ons programma voor de komende periode vind je hier. 

Leiding

De teamleider is Dewi Verheezen. Haar scoutingnaam is Rebbel
Michael Boers heet bij scouting Scheuremaar.

Maureen Kint heet bij scouting Sterre Stroom.
Tijn Kuijlen heet bij scouting Bas Bos.
Thari Stevens - van Ineveld heet bij scouting Keet Kleur.
Jan Borsboom heet bij scouting Pompedomp
.

 

Wanneer?

Elke zaterdag van 10.00 tot 12.00

Leeftijd?

Van 4,5 tot 7 jaar

Programma